Sunday, July 24, 2011

Di Sini Memori Tercipta..

Tahniah untuk graduan Politeknik Mukah
dan graduan Politeknik Kota Kinabalu Sabah
kita telah menerima segelung diploma.. 
n now. 
i am diploma holder.. :)



alhmdulilah.. 
kenapa aku excited sangat cerita pasal konvokesyen?
di sinilah.. memori tercipta untuk sesiapa yang benar benar merasainya
tempoh 3 tahun itu.. 
bukanlah satu tempoh yang pendek.. 
alhamdulilah.. 
tiga tahun tanpa sekatan
tiga tahun tanpa ulangan
alhamdulilah.. 

pesta konvokesyen kali ini.. 
mempertemukan semua pelajar khasnya
penat keringat selama 3 tahun itu dirasai bersama.. 
setelah hampir setahun.. 
selepas tamat pengajian.. 
itu adalah peluang untuk berjumpa.. 
siapa sangka?
selepas ini. .
tidak akan berjumpa lagi.. 
semua itu ketentuan Allah swt.. 

bermula dengan pengambilan jubah dan pendaftran.. 
semua excited.. 
seriusly.. 
muka semua ceria.. 
masing masing dah pandai bergaya
bagi yang bercouple.. 
kejayaan itu patut dirasai bersama.. 

panas memakai jubah konvo dari DKA tidak terasa


peluh memercik diseka perlahan
kebangggaaan perarakan masuk ke dewan.. 







atas usaha 3 tahun itu.. 


apa yang paling membanggakan.. 
apa dilihat oleh ibu bapa
adik beradik
itu adalah satu perasaan yang amat bangga dan bersyukur.. 


anda tidak akan merasainya.. 
anda tidak akan dapat mengagaknya.. 
jika anda tidak merasa sendiri pengalaman itu.. 
:)
alhmadulilah.. 


to my parents and siblings. 
thnk you very much
for attend my convocation.. 
thats was a sweet moment.. 
n precious moment. .
that i cant interprate it into words.. 

terima kasih  semuanya
mak ayah abang kakak
kerana menjadi tulang belakang pengajian ku di sini
memberi aku sinar dan harapan ketika aku menolak tawaran asasi undang undang

terima kasih kawan kawan
terutama kepada 
noifanaayunisawaniepaipelajar dka ambilan julaidan semua yang kenal dan pernah tolong aku kt pmu



untuk semua pensyarah pmu
baik yang masih di pmu
atau yang telah berpindah
terima kasih atas tunjuk ajar kalian.. 
hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya


mungkin bagi orang lain.. 
Politeknik Mukah
hanyalah satu persinggahan sementara
namun.. 
ia adalah satu destinasi terbaik pilihnku
yang mengajar aku erti pengalaman




persahabatan hakiki
ilmu
dan
erti kasih sayang sebenar

untuk yang hadir..
tahniah.
untuk yang tidak hadir. 
mungkin ketidakhadiran anda adalah bersebab
tidak mengapa.. 
Semoga Allah mempermudahkan urusan kita. 
baik di dunia.. 
mahupun di akhirat


lawa kan gambar aku kat sini.. 
haha.. 


untuk adik adik / bekas pelajar aku yang follow blog ini.. jangan pernah patah semangatdiploma holder politeknik
stpm ke.
masih mampu untuk sambung degreepercayalahbelajar rajin rajindapatkan semua pengalaman yang adakumpuldan praktikkan ia.. insyaAllahanda Boleh.. 

jangan pernah merungut.. 
anda akan merasa kemanisan itu
di majlis konvokesyen anda nanti
trust me.. 

tiba tiba aku risau pasal gambar studio ritu
lawa x ek
aku bergambar tnjuk gigi ke ape ek
risau aku
owh
penting gambar tu tau..
haha
;)


oh.. manisnya gambar di atas
menusuk ke kalbu
geng 7? ~ eh.. korang balik awal.
haish..

jom layan lagu nie.



Post a Comment
 

Oura Galaxy - Copyright © 2014 | Designed by Anne Shah