Tuesday, August 2, 2011

Cinta Di Bulan Ramadhan


selamat berpuasa awak..
Puasa tau.. jangan tak puasa..
Pagi pagi.. dah tiba waktu masuk sahur.. masing masingmissed called sesama sendiri..
mesej  la. awak.. bangun la.. dah nak sahurnie.. nanti puasa tak sampai petang.. bangun yea.. awak kan sayang saya.. *niemengayat nak bangun nie* kalau tak reply lagi.. * eh. awak nie. kenapa takbangun lagi. ini ke ciri imam muda yang saya cari* kalau tak reply gak.. awak.kalau awak tak reply lagi sms lepas nie. memang.. ~~~~~~~~~ : tengok.. diareply kan??? *keji punya taktik* (tapi jangan buat taktik yang sama berulang kali)

 ......................................

Bila dah habis waktu sahur kan.. awak.. dah sahur ek? pegila sembahyang subuh.. boleh tambah keberkatan. doakan jodoh kite panjang.doakan rezeki untuk masa depan. insyaAllah. doa ramadhan berkat tau… *dia buatke tak. tu lantak dia. yang penting. kite dah pesan.. *

masa siang siang tuh.. tak payah la mesej selalu.. memangkalau sms selalu. memang akan gaduh gaduh. percayalah… tak percaya ek?



situasi 1 : 
L : watpe tu? 
P: tengah relax je. awak? 
L: sama lah.. lapar la.. 
P: eh. awak nie. belum petang dah lapar… tak tahan iman betul la.
confirm si L tu boleh hot~ tak percaya?? mesti dia tak replydah.. kih2x.

situasi 2:


P: Baby sayang.. buat ape 2? rindu la.. 
L: eh.. bulan puasa camnie. tak boleh panggil B, tergoda I 
P: bukan I salu panggil u camtu ke. tak nak la sms lagi lepas nie.
~ tengok.. kan dah merajuk dah..

Sms la waktu tertentu je..
aha. nie bagi situasi nak pegi bazaar pulak..
P: awak.. jom pegi bazaar… nak beli juadah berbuka
L: tak nak la. saya nk berbuka kat kafe je petang nie. jimatsikit.
P : alah awak nie. mesti tak nak keluar dengan saya kan.mesti nak keluar dengan kawan kawan awak supaya boleh cuci mata..
L : awak nie. ke situ pulak.. saya nk jimat untuk beli tiketbalik raya tau. jangan la pikir bukan bukan..

memahami sikit tau.. kalau 1st week ramadhanboleh la. kalau dah 3rd 4th tu. tak payah la yea..

ini bagi situasi pasangan couple yang pergi bazaar atauberbuka sama sama yea..

L : petang nanti. kite berbuka sama sama ek..
P: ok.. jam berapa?
L:  lepas asar la k
P: alah. waktu tu. dah sesak. susah nak cari parking..
L: kte utamakan yang wajib la dulu.. bazaar ramadhan kanbanyak.. tak pun. kte berbuka je terus kat kedai kt sana.
P : ok. jangan lambat tau
L:  kalau dah terlajakwaktu. kite jemaah kat masjid kat situ la yea. u pakai la sopan sikit…
aha. .. ni baru sweet couple bulan ramdhan.. sama samaberingat ke arah kebaikaN

jom kita amalkan sama sama.. J

Selamat berpuasa.. J

Post a Comment
 

Oura Galaxy - Copyright © 2014 | Designed by Anne Shah