Friday, April 5, 2013

Jeling Jeling Gaya Malam Fakulti 2013 Part 1

Malam Fakulti 2013 telah berlangsung dengan jayanya.. tahniah untuk semua yang terlibat sama ada secara langsung ataupun tidak langsung.. Majlis ini bermula sekitar jam 8.30 malam.. Jadi, malam ni rajin update blog untuk share sedikit gambar untuk dijadikan tatapan.. manalah tau.. boleh tiru gaya kitorang! Ehek!

Tema pakaian pada malam itu adalah Colour Blocking.. simple saying, smart and attractive la.. majoriti siswi yang hadir.. berpakaian ikut tema.. jadi. nak review sikit la pasal tema pemakaian malam tu ;) 


Lelaki lebih suka menggunakan konsep smart and casual. ada yang selesa mengunakan kemeja beserta jeans.. sesetengahnya ada yang menggunakan jaket dan T-shirt.. 
they look smart and stylo.. 
Simple but attractive.. 
and quite match with the concept.. 
tak semestinya event mcm nie nak kena guna kot dan seluar nak ke kuliah kan? 


kebanyakan siswi yang hadir tampil sesuai dengan konsep. sweet and simple! 
:)
disebabkan sekarang glamour dengan penggunaan peplum.. ramai yang guna peplum with attractive colour malam tu.. sesuai sangat dengan tema.. 
some of them prefer guna blouse
kalau hari lain kita tengok baju colour lain.. tudung colour lain.. agak pelik. tapi malam tu. semua nampak mix and match je.. 
ada yang pakai cardigans.. peplum with inner, peplum lace.. 

peplum pada malam itu banyak digandingkan dengan skirt labuh.. 
ada yang menggunakan peplum dengan jeans.. 





simple blouse + inner..


lace peplum!
penny look alike half view...
+
shawl tribal 


focus to the centre... 
tribal blouse + Skirt Labuh
2nd from the left.. 
short blacky coat + pinky blouse.. 




awesome pinky!
Skirt labuh + bawal + Inner + blouse.. 



Stylo!


Conclusion : Awesome Event with awesome people.. 


Stay tuned! 
:) 

Last but not least.. 
Credit  all this photo to Stephen Langga


thanks for reading! 
:)



Post a Comment
 

Oura Galaxy - Copyright © 2014 | Designed by Anne Shah