Sunday, July 8, 2012

Berkongsi Kegembiraan

Senyum sendiri.. mungkin banyak cerita gembira yang ingin ditaip untuk entri pada kali ini.. Benarlah kata orang.. ataupun memang natijahnya. hidup ini umpama roda, ada masanya kita akan berada di atas dan kita akan tersenyum gembira.. dan ada kalanya kita akan berada di bawah.. dan kita akan sedih, menangis, pilu... 

Masuk semester khas ni bukanlah pilihan sebenarnya. ayat pedas dari seorang pegawai minggu lepas masih terngiang ngiang di kepala. ini bukan pilihan.. serius.. siapa yang ingin mengorbankan cuti? ><.. eh. bukan cuti.. cuti kalau dah lama pun bosan kan.. kalau aku tak ikut semester khas sekarang. mungkin sekarang dengan seronoknya menimang anak buah pertama.. Amirul Hazeeq.. >_< satu perasaan excited bila dapat anak buah nie.. takpe yea.. nanti habis cuti. mak su lawat hazeeq kat miri yea.. 


Gembiranya dapat Anak Buah.. :) 
comel macam mak su dia kan.. 

Masuk sem khas nie. bajet ala student Master.. ada ke student  Master naik bus. mungkin ada.. tapi sebab agak lama menunggu bus untuk ke kolej kediaman. yea la. sebab semua student Degree Cuti. yang ada cuma pelajar Diploma. kuantiti mereka agak kecil.. pergerakan bas pun menjadi lambat.sesungguhnya penantian itu satu penyeksaan.. nasib baik takda kelas kat kampus baru. kalau tak.. ish. memang kena tunggu sejam setengah lebih awal.. jadi. dengan baik hati nya.  parents dan family pun. .membenarkan untuk membeli motor.. walhal motor kat Sarawak dah ada. jadi beli la motor second hand. nanti dah habis belajar.. saya nak jual. sila booking.. 


terima kasih mak kerana memahami.. 
mode: jimat minyak motor.. ahahaha.. 

ni nie nak cerita moment paling gementar pulak.. 7 Julai 2012.. semakan keputusan peperiksaan.. selalunya nak bukak page tu pun.. memang agak gabra. bukan agak la. memang sangat pun. mulut terkumat kamit baca doa.. baca bismillah.. 



Syukur.. Semoga keputusan seperti ini akan mampu menjadi pemangkin semangat untuk semester hadapan.. 
terima kasih atas pengajaran sebab ambil semester khas ini.. 
terima kasih untuk hadiah paling manis ini.. rasa bersyukur  sangat. risau bila ambik 20 jam kredit. 
terima kasih untuk semua yang memberi sokongan dan dorongan.. 
teringat masa view result sem 1.. 
subhanallah. hanya Allah yang tahu.. 

Kegembiraan yang ketiga, ialah orang belanja makan. Eh. macam tak pernah dibelanjakan jer kan? hihihi. Ni yang bestnya. masa pusing pusing Pekan Tanjung Malim.. 
Eh.. Zahora kan? 
yea.. 
owwwh.. jumpa Junior PMU..
Apa yang bestnya jumpa junior PMU nie. sebab macam dah lama x berklaka Sarawak secara Loba.. walaupun sumtimes tersasul...
Contoh Ayt : tak 2 xda pergi cney2x pastk kan? 
# xda dalam kamus kot struktur ayat yang begini... 

terima kasih untuk Epain dan Zamri yang sudi berjalan2x, belanja makan dan teman teman shopping di Tanjung Malim.. seriusly.. macam dah lama tak seronok dan gelak gelak seperti hujung minggu ini.. Semoga kalian berdua terus berjaya dalam hidup.. teruskan usaha untuk bekerja dan menimba ilmu..Terima kasih kerana belanja makan.. 
thanks for the treat.. :) Semoga kalian beroleh keberkatan dalam hidup.. >_< kakak senior tak berani nak bawak kereta. tu yang tak berani nak bawak pusing.. nanti naik kereta sewa. kereta problem ke. calar ke.. x mampu nak bayar.. apa pun.. terima kasih sebab sudi menceriakan hujung minggu ini... 

saya rindu PMU.. kerana di situ banyak kenangan dan sejarah yang tercipta.. 


#mode :Minggu yang ceria.. 


Hadiah untuk diri sendiri 
Telekung & Kasut.. 
>_<

Post a Comment
 

Oura Galaxy - Copyright © 2014 | Designed by Anne Shah