Sunday, November 27, 2011

Mode Bila Korang Frust Bercinta

Ini lumrah la kan.. 
Bila Frust Bercinta.. 
ade jer fenomena yang kita boleh nampak.. 
Kalau wanita la.. 
dia akan tukar gambar.. 
dulu.. masa in relationship.. ada gambar ngan pakwe.
bila break remove.. 

kalau zaman friendster dulu.. 
featured friend tu.. yang 1st tu selalunya boyriend la.. 
tapi bila dah break.
wah. mcm macm gambar kat featured.. 

Bila dah break tu.. cepat cepat tukar status kat facebook.. 
dari in relationship--->its complicated-----> single.. 

ape ke jadah nya.. 
haish.. 

Bila dah frust tu kan.. 
mula la post lagu sedih sedih kat facebook. 
alahai.. 
uhuks.. 
lagu famous kan.. 
yang aku pernah post.. 
st 12- jangan pernah engkau berubah la..  
paling menyampah kaan.. 
st 12- cari pacar lagi.. 
ewah2x.. baru break... nak cari lagi.. 
aiyo... 
untuk tambah lagi semangat.. 
post lagi lagu rossa.. -Hey Ladies
Sudah ku bilang jangan terlalu yakin... 

Kalau nak analisis graph tu bak kata lecturer aku.
dapat lihat aspek kecerunan segala bagai.. 
jadi. jangan add lec dalam fb.. muahaha.. 

kalau bab makan tu.. 
tak payah cerita la.. 
dari kurang selera makan tuh.. 
makan bertambah pulak.. atas sebab kegeraman.. 
kalau makan tu. memang penuh emosi.. 
dulu masa bercinta. makan sikit jer bila dating.. depan pakwe. makan sikit jer. 
makan x boleh gelojoh.. 
cover perangai depan pakwe katakan.. 
nanti sah2x kena reject.. 

bila dah break.. sudu dan garpu tu berlaga atas meja.. 

ayam kfc tu.. walau tak suka perisa tom yam tu. 
tiba tiba menjadi suka
ratah sampai licin.. 


Kalau pergi shopping tu.. 
memang shopping sakan dah. 
even baju selendang kasut dah penuh dalam almari
kembali menambah koleksi.. 
biar habis duit..



ye la. 
kalau dulu masa couple. kena jimat kan.. 
Esok kena dating. 
lusa kena tengok wayang.. 
minggu depan nak prgi enjoy kat Genting. 
Ape pun tak boleh!!!!
so. kena jimat la bila ada pakwe dan awek ni... 


masa couple.. 
handphone tu memang tak renggang.. 
sms 24 jam.. 
senyum senyum sorang bila baca sms.. 
tapi bila dah break... 
orang lalu kat tepi.. 
orang tu kena tempias
lalalalalalalalala


Tapi kan.. 
kan best kalau pakwe nie kan.. 
boleh je tolong buat assignment.. 
kalau buat discussion.. 
ade jew dia nak tolong.. 
tolong design power point ke. 
tolong bagi isi perbentangan ke
tolong buat rumusan ke.. 
pendek kata. 
adalah aspek menolong tu.. 


tapi.. 
bila pakwe jauh nie.. 
ehem.. 
kan best kalau tak buat otak serabut.. 
mesej tu. tak payah la 24 jam tak berhenti. 
soalan common sense jer pun.. 
dah makan dah minum kat mana dengan siapa.. 
kalau kaya harta dunia, better perisik peribadi.. 
untuk membuat laporan setiap minit dan saat.. 
benda kecik jer pun sibuk nak gaduh gaduh.. 
hilang barang tu.. ganti la yang baru.. 
tak payah la nak buat rajuk semusim... 
tension tau!
lagaknya bagai nak bergusti dalam sms


Ha.. 
ni kalau dah break.. 
bak kata besfren aku semalam.. 
better tengok bola.. 
ini untuk lelaki dan perempuan la.. 
jerit puas puas. tengok kat stadium lagi best..


dari perabis duit beli pil beli arak ke. ape ke.. 
biasa la bila dah frust kan.. 
tak payah nak buang duit beli tisu.. kesat air mata.. 
better beli sapu tangan untuk lap peluh masa tengok perlawanan
boleh guna untuk aktiviti riadah.. 
kan berbaloi.. 
Ah.. Malaysia kalah di tangan Bahrain.. 
aku kecewa.. uhuks! 


Dan paling berbaloi.. 
bila kita membuat assignment dengan penuh perhatian dan kegeraman sekali.. 
owhhhhhhhhhhhh.. 
anggap lah kau nak bentang depan dia.. 
kau kena buktikan.. 
eksperimen kau tu betul.. 
tak salah ...

kalau perbentangan.. 
kau kena anggap dia panel penilai. 
kau yang tulis jurnal.. 

Fight dia habis habis. 
biar dia Diam!!!!!



analisis data : 


mode dulu : Dafi bila terasa rindu
mode sekarang : Tomok Sejarah mungkin Berulang
Future Mode : Unic Hanya Tuhan yang tahu.. 








Post a Comment
 

Oura Galaxy - Copyright © 2014 | Designed by Anne Shah