Monday, February 22, 2016

Tarikan Pengunjung Mukah; Anggun Beach Homestay & Cafe

Apabila menjelang cuti sekolah atau terdapat pesta keramaian di Mukah, sudah pasti terdapat ramai pengunjung yang inginkan kelainan dan mencari keunikan bagi kediaman di Mukah ini. Seiring dengan perkembangan, kepesatan dan peningkatan taraf hidup penduduk tempatan, kini Homestay dan Cafe tepi pantai telah dibuka di Mukah. Antaranya ialan Anggun Beach Homestay & Cafe. 
Homestay ini terletak kira kira 8km dari pusat bandar. Bagi yang mempunyai kenderaan sendiri adalah lebih mudah. Lokasi ini adalah begitu hampir dengan Kingwood Resort. Sekiranya anda tidak mempunyai kenderaan sendiri, terdapat juga alternatif lain yang boleh diguna pakai untuk sampai ke sini,  dengan menaiki teksi atau prebet sapu yang sering lalu lalang di Pekan Mukah. Anda sebut saja Anggun Homestay, sudah pasti mereka akan membawa anda ke lokasi berkenaan. 

Bagi yang ingin merasai suasana tepi pantai dan bersantai bersama keluarga. Boleh lah berkunjung ke sini. Dengan adanya kemudahan kediaman dan kewujudan cafe serta berdekatan dengan pantai. Anggun Beach Homestay ini boleh dijadikan lokasi percutian atau lokasi untuk beriadah bersama kawan kawan. 

Bagi yang belum pernah hadir atau melihat sendiri ke Anggun Beach Homestay ini, boleh lah membuat perancangan aktiviti atau membawa rakan rakan yang belum pernah menjejakkan kaki ke Mukah. 

Antara tarikan utama di sini adalah makanan dan cara penyajiannya yang menarik perhatian pengunjung yang hadir ke sini. 

Antara makanan dan minuman yang sering menjadikan tarikan pengunjung yang beriadah pada waku petang ialah mee sizzling, ABC, cucur dan minuman sirap yang lain. Malah, anda boleh memesan air kelapa muda di sini sambil beriadah dan meluangkan masa bersama keluarga. 

Mee sizzling.. bagi saya hidangan ini jarang boleh dirasai di Mukah. kali terakhir di bumi semenanjung, saya menikmatnya ketika di Ipoh. Mee ini sedap dimakan ketika masih panas. rasanya memang umppphhhh...  
keropok lekor


banana cheese

Tea-c Special Gula Apong.. 

Selain menyediakan hidangan ringan.. Anggun Beach Homestay dan Cafe ini juga menyediakan hidangan untuk makan tengah hari dan makan malam.. Bagi yang menginap di sini dan malas untuk ke Pekan Mukah, Homestay ini juga mempunyai cafe yang boleh memenuhi selera anda. 


Selain daripada menawarkan hidangan dan alas perut yang menyelerakan, Anggun Beach Homestay ini juga menawarkan pakej Homestay Tepi Pantai. Anda boleh merancang pelbagai aktiviti di sini sama ada acara bagi organisasi, sekolah, percutian keluarga dan sebagainya. Bagi yang ingi membuat tempahan, boleh lah jenguk jenguk page Anggun Beach Homestay di fb..Disarakankan untuk membuat tempahan awal, kerana apabila menjelang cuti sekolah atau terdapat keramaian di Mukah, kebanyakan homestay dan hotel di Mukah penuh.

pemandangan luar 


Ini adalah nama nama bagi homestay ini. Nama yang berbeza memberi imej hasil idea dari nama kampung berdekatan. Bagi yang datang bersama keluarga atau berkumpulan. boleh la membuat tempahan awal dan memilih ruang yang lebih besar untuk keselesaan sepanjang menginap di sini. 

Gambar di atas adalah gambaran interior design di dalam homestay ini. Anda tidak perlu risau kerana bilik mandi dan bilik air di dalam dan tidak berkongsi antara satu sama lain. Susun atur dalam bilik juga kemas dan selesa. 

Bagi yang tidak pernah datang kesini, apabila melalui jalan besar, anda akan melihat Papan Tanda Anggun Homestay ini.. Papan tanda itu telah ditukar kepada papan yang memantul cahaya pada waktu malam. Papan tandanya berwarna biru dan boleh dilihat dengan jelas. Lokasi homestay ini masuk ke dalam sedikit. 

Papan Tanda Lama 


Papan Tanda Baru 

Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh lah berhubung terus dengan pihak pengurusan Anggun Beach Homestay & Cafe di talian  013 8488218 dan 0138163758


Bagi yang ingin bertukar angin untuk meluangkan masa bersama keluarga, boleh lah datang ke sini untuk makan dan menghirup udara segar di sini.. kalau cuaca elok. boleh la melihat matahari terbenam di tepi pantai ini... 

Apa tunggu lagi.. 
jom :) 
boleh la merancang percuti dan aktiviti bersama keluarga sambil menghirup udara segar di pantai 


bermacam macam aktiviti riadah boleh dilakukan bersama sama.. 


Tidak perlu melancong jauh jauh.. tidak perlu berbelanjan beribu ribu.. bagi orang Mukah yang inginkan kelainan dan meluangkan sepenuhnya masa bersama keluarga boleh menginap di sini. Apa nak kisah kalau percutian ini lebih dekat dan anda sekeluarga boleh berseronok di sini.. moh la kite :P
Post a Comment
 

Oura Galaxy - Copyright © 2014 | Designed by Anne Shah