Tuesday, August 7, 2012

Hadiah Untukmu.. Eh.. kalau tak nikah lagi.. jangan amalkan yea.


Tiba tiba terfikir nak bagi hadiah pulak.. kenapa? sebab ingat birthday kan... Hadiah bila kita bagi kat seseorang.. tak semestinya kita fall in love gitu kat dia.. ! Hadiah tu adalah tanda ingatan dan tanda penghargaan.. kenapa? sebab kita dah terima hadiah dari dia..

tiada apa yang percuma dalam dunia nie.. pg Hospital lagi kan bayar.. toilet apakan lagiiiik!


#jadi fair la kan.. Abah pesan.. kalau terima hadiah dari orang.. jangan main ambik jer.. kena bagi balik.. maksudnya ada timbal balik gitu....
Mula mula aku terfikir gak nak bagi hadiah ape.. macam nak sweet sangat kau kan.. mak oi.. tanya pak cik.. dia tak la bagi jawapan yang luar biasa boombastic ala ala percutian ke Hawai... *bajet kau anak orang kaya.. *

Eh.. kalau nak bagi hadiah kat seseorang.. boleh amalkan kot tips kat bawah..


  • Treat him... : masak ke.. keluar makan kat tempat makan mcm kfc.. Mcd.. Secret Recipe.. 
  • Get Crafty: Anta la keychain ada muka dia ke, photo album ke.. apam polka dot ke.. muahahah.. 
  • Plan A suprise: Parti ala ala terkejut gitu.. (walapaupun dia x terkejut.. tapi mesti dia terharu.. tak percaya.. cuba!
  • Try something new: aha.. benda nie aku nak buat..naik la roller coaster ke.. bungy jump ke.. jangan jangan kita yang excited lebih.. *based on minat dia.. *
  • Lazy Day: mskudnya.. ko kena malas malasan seharian duduk ngnan dia agaknya.. *klu dah nikah, digalakkan... *
  • Be hansdome /Sweet:  Ni pun tak berapa nak perlu kot.. Terima dia apa adanya.. tak perlu la bersiap macam nak pergi kenduri kalau setakat nak makan di Kafeteria.. Uhuk.. 
  • Get Away and organize mini Holiday: Ha.. nie kalau memang dah sah nikah.. boleh la buat percutian ke taman tema ke.. taman tasik ke. boleh la ambik gambar ke.. borak borak sampai petang.. Gitu.. 

Eh.. just want to write this.. 

For those who are still study, it is better to keep your money to buy a prepaid credit to call your parents, buy a stationery for your exam.. keep your saving for a new semester.. dont waste your money for those who are not appreciate it.. 


done! 
-keep it-
^_^


Sometimes.. we need to appreciate someone present.. because.. it was a gift from someone. and we know.. he/she is sincere about it


Eh English aku pun dah tunggang langgggang!!!

Lariiikk... 
Selamat Berbuka.. 

Post a Comment
 

Oura Galaxy - Copyright © 2014 | Designed by Anne Shah