Wednesday, June 6, 2012

Fasa 3 Bengkel Tenis & MultiExcercise

Disebabkan entri ini ditaip ketika masa senggang menunggu paper seterusnya 12 jun.. Merajinkan diri untuk membelek belek album tenis minggu lepas.. Entri pada malam ini sekadar ringkas dan menerangkan caption untuk gambar gambar tertentu..

Untuk bengkel tenis fasa ke 3, kami telah menjalankan bengkel ini selama 2 jam di gimnasium upsi disebabkan faktor cuaca yang tidak mengizinkan..Namun, dari pemantauan mata kasar, fasa ke 3 adalah fasa paling berjaya kerana penyertaan pada petang tersebut agak ramai sehingga ada yang terpaksa berkongsi gelanggang dan tunggu turn untuk dilatih oleh para coach at 43..  kanak kanak dapat bermain tenis bersama rakan rakan, malah ada jurulatih khas dari kelab tenis if im not mistaken on that day.. but when i saw all this picture. i know all of us satisfied with it.. ^^

Sama seperti bengkel sebelumnya, kami menjalankan bengkel ini selama 2 jam.. agak kalut jugak pada mulanya kerana kanak kanak datang secara berperingkat. bukan senang kau nak marah marah anak orang nie.. ahaha.. stress gak aku pada mulanya sebab aku kena handle untuk warming up dan multiexcercise. *walhal tipu wisel je pun* mungkin sebab ramai AJK yang tak hadir pada hari tersebut buat aku gelabah sikit. lagi lagi ada lecturer subjek lain kat tepi.. mak aaiah.. makin la.. lagi gelabah dari tahap gelabah sebelumnya.. but when I see all my coursemate able to cooparate with me.. all is well.. we able to proceed it. terima kasih sangat.. sayang korang semua.. hug dengan perkataan..

santa try to help her how to hold her racquet.. 
crew AT 43


Ruang gimnasium yang agak besar ini membolehkan kami merangka dan menyediakan lebih banyak gelanggang. kanak kanak boleh bemain bersama fasilitator tenis ataupun rakan rakan yang lain.. malah, masing masing dah boleh membina hubungan baik.. boleh pulak jemaah Asar sama sama ngan budak budak nie. thumbs up for them.. walaupun ada berlaku sedikit kecedaraan ringan pada peserta ini pada mulanya.., crew crew at43 ini telah berjaya memujuk kanak kanak itu tidak kurang dari 5 minit. ahaha. untung la. kiranya subjek psikologi dan basic coaching nie dah berjaya la.. malah ada di kalangan kanak kanak yang langsung tidak mahu meninggalkan gelanggang kerana terlalu seronok bermain..



sebelum ini, kami membuat bengkel ini di gelanggan tenis, suasana gema dan persekitaran yang agak bising pada petang tersebut lebih lebih lagi hari hujan.. seronok jer tengok kanak kanak ni main tenis.. when we see their afford to learn something, semetimes I realise myself.. their cute face, their smile.. *lepas ni agaknya boleh ambik minor pendidikan awal kanak kanak nie.. *





You can learn many things from children.
 How much patience you have, for instance.
 ~Franklin P. Jones ~

ni gelannggang khas untuk crew berlatih



apa pun terima kasih untuk kerjasama kalian semua dalam bengkel ini... 


report nie bila aku nak anta.. ^^

Post a Comment
 

Oura Galaxy - Copyright © 2014 | Designed by Anne Shah